Skip to the main content

Samen ontwikkelen we jouw portaal

Wil je service, kwaliteit en loyaliteit verhogen, tijd besparen, efficiënter werken of meer omzet genereren? Met een portal stel je 24/7 gepersonaliseerde informatie en tools beschikbaar. Ideaal om je gebruikers optimaal te faciliteren!

Sebastian

CEO & Founder
Laat ons meedenken! Deel je uitdaging en wij zetten alle mogelijkheden op een rij.
Contact
Sebastian Schui

Waarom een portaal laten ontwikkelen?

 • verhoog de service, kwaliteit en loyaliteit;
 • 24 uur per dag wereldwijd online toegankelijk;
 • koppelingen met ERP- en andere systemen;
 • single sign-on voor één centrale toegang.

Wat is een portaal?

Een portal is een beveiligde online omgeving achter een inlog waar gebruikers 24/7 wereldwijd op in kunnen loggen. Het biedt gepersonaliseerde informatie die niet openbaar toegankelijk is. Per gebruikersgroep kun je verschillende rechten en rollen instellen. Zo kun je heel gemakkelijk dashboards, documenten, applicaties, systemen, data en kennis met verschillende gebruikersgroepen delen. Heel handig om processen te automatiseren, digitaal te communiceren en beter samen te werken.

Het grote voordeel van een portal is dat het één centrale toegang tot informatie biedt. Door middel van koppelingen en webservices kunnen we namelijk nagenoeg iedere database of ieder systeem aan het portal koppelen. Met behulp van single sign-on hoef je maar één keer in te loggen en worden alle applicaties en data toegankelijk. Zo worden informatiestromen gebundeld en kan alle data op één centrale plek geraadpleegd, gemuteerd of verrijkt worden. Inzichtelijk en efficiënt!

Benieuwd naar onze oplossingen? Bekijk onze cases

Wat Is Een Portaal Voor Een Specifieke Toepassing
Wat Is Een Portaal Voor Een Specifieke Toepassing

De mogelijkheden van een portal

Afhankelijk van jouw wensen kunnen we verschillende functionaliteiten in een portal ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een Self Service gedeelte, een Product Information Management (PIM) systeem, mogelijkheden voor cross- en upsell, een service desk of forum en nog veel meer. We denken met iedereen mee en bieden oplossingen op maat. We zetten een aantal mogelijkheden en voordelen op een rij:

 • verhogen van service en loyaliteit;
 • 24/7 online beschikbaar;
 • wereldwijd toegankelijk;
 • efficiëntie door Self Service;
 • proces- en workflow optimalisatie;
 • documentbeheer;
 • tijd- en kostenbesparing;
 • koppelingen met ERP systemen;
 • vergroten efficiëntie;
 • extra verkoopkanaal cross- en upsell.
Single sign-on portal solution
Single sign-on portal solution
Portal Specialist Dotlab Ontwikkelt Portalen

Wij zijn Dotlab, jouw portal specialist!

Door jarenlang in de frontlinie te staan van open-sourceontwikkeling hebben onze experts geleerd dat niets onmogelijk is. Als digital natives in de branche passen we onze gezamenlijke ervaring toe om complexe IT-processen weer om te zetten in eenvoudige en effectieve business accelerators.

Wij laten techniek weer voor je werken

Door de jaren heen hebben we veel verschillende portals en koppelingen ontwikkeld. Voor zowel commerciële als non profit organisaties. Van klantenportals tot dealer portals. Van B2B e-commerce tot inkoopportals. En nog veel meer. Daar zijn we best trots op! Klik eens door een aantal portals uit onze cases.

Koppelingen en technieken

We bouwen onze portals op wereldwijd gebruikte opensource standaarden. Met behulp van koppelingen en webservices, creëren we koppelingen met nagenoeg ieder systeem zoals CRM-, financiële-, logistieke-, voorraad-, administratie- en andere ERP systemen zoals bijvoorbeeld SAP. Hieronder een greep uit een aantal van de meest bekende systemen waar we mee werken en de technieken die we daarvoor gebruiken.

WordPress logo
Vulsa logo
Slack Technologies Logo
Dw Testlink Copy 3
Sonarqube code quality logo
Amazon Webservices S3 logo
Dw Redis Copy 3
RabbitMQ open-source message-broker-software logo
NodeJS javascript logo
Dw Nest Copy 3
Logstash logo
Kubernetes logo
Kibana logo
Keycloak logo
Jenkins open source automatiseringsserver logo
Dw Helm Copy 3
Elastic stack logo
Docker logo
Angular front-end framework logo
Acunetix Web Application Security Scanner logo
MinIO High Performance Object Storage logo
Microsoft Office 365 Logo
Jira Software Logo
B Woo Commerce
Google Suite Logo
B Unit4
B Talentsoft
B Tableau
B Smartrecruiter
B Sap
B Salesforce
B Mariadb
B Infor
B Micros
B Marketo
B Mysql
B Oauth2
B Oracle Netsuite
Confluence Logo
B Odoo
B Powerbi
B Ifs
B Icecat
B Ibm
B Hubspot
B Graphql
B Feedback Company
B Exact
B Dynamics
B Brassri
B Adobe Experience Cloud
B Active Campai
B Acf
B Act O
Sebastiaan2

Sebastian

CEO & Founder
Direct bellen?
+31 (0)10 310 34 10
Liever mailen?
mail@dotlab.nl

Type portalen

01

B2B E-commerce portal

Portals specifiek voor zakelijke e-commerce. Een complete set aan oplossingen gericht op service, klantloyaliteit en cross- en upsell om je zakelijke klanten te bedienen. Deel handleidingen, video’s en andere productdetails, geef inzage in de voorraad en orderstatus vanuit de backoffice en maak communicatie eenvoudiger.

Lees hier meer over ons B2B e-commerce portal

02

Klantenportaal

Geef klanten toegang en inzicht tot belangrijke aspecten en processen. Automatiseer bepaalde handelingen door handige workflows in te richten en koppel het portaal aan de backoffice of een ERP systeem. Hiermee bied je klanten meerwaarde, ben je onderscheidend ten opzichte van concurrentie en kun je meer omzet genereren.

Lees hier meer over ons Klantenportaal

03

Self-service portal

Deel je informatie met bepaalde gebruikers. Hiermee krijgen leden inzage in profielen en kunnen mutaties ingevoerd worden. D.m.v. API of export functies worden mutaties direct verwerkt in een gekoppelde CRM module of een backoffice systeem. Dat geldt ook voor in- en uitschrijvingen, abonnementsgelden en formulieren. Ideaal als je leden optimaal wil faciliteren!

Lees hier meer over ons Self-service portal

04

Dealer of reseller portal

Een Dealer- of reseller portal is het ideale middel om de service naar dealers en retailers te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan (gepersonaliseerde) prijzen, aftersales, het inzichtelijk maken van bedrijfsprocessen en voorraad, maar ook het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld promotiemateriaal. In een Dealer portal stel je jouw dealers en retailers 24/7 realtime informatie ter beschikking.

Lees hier meer over ons dealer of reseller portal

05

PIM portal

In een Product Information Management portal wordt productinformatie vanuit ERP systemen zoals bijvoorbeeld SAP, Exact of MS Dynamics verrijkt met aanvullende informatie. Daarnaast worden orders, voorraad, prijzen, klantinformatie en nog veel meer gesynchroniseerd. Een slimme oplossing voor organisaties die online willen groeien.

Lees hier meer over ons PIM portal

06

Portals met SAP of Exact koppeling

Een portal gekoppeld aan SAP of Exact is de ideale oplossing voor organisaties die wat e-commerce betreft naar the next level willen. Hiermee kun je alle voordelen van SAP of Exact aan je distributeurs, dealers, klanten en verkopers bieden. Alle informatie die zij nodig hebben zoals gepersonaliseerde prijzen, beschikbaarheid van de voorraad en rapportagegegevens, is altijd realtime beschikbaar in een overzichtelijk dashboard.

Lees hier meer over portals met een SAP of Exact koppeling

07

Intranet portal

Binnen een intranet deel je beveiligde informatie binnen je eigen organisatie. Hierbij kunnen gegevens niet alleen ingezien worden, maar bijvoorbeeld ook gemuteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan personeelsmededelingen, het delen van documenten, kennis, processen en het aanvragen van projecten.

Lees hier meer over ons intranet portaal

08

Extranet portal

Het doel van een extranet portaal is het beveiligd beschikbaar stellen van bedrijfs- en organisatie informatie met partijen buiten de eigen organisatie. Denk bijvoorbeeld aan productgegevens aan klanten, partners, leden of leveranciers. Daarbij is het ook mogelijk om niet alleen gegevens te raadplegen, maar deze bijv. ook te muteren.

Lees hier meer over ons extranet portaal

09

Werken bij portaal

De ideale manier voor grote organisaties om nieuw personeel aan te trekken. Dit portal kan naast de bestaande website worden ingezet en gekoppeld worden een specifieke Recruitment software zoals bijvoorbeeld CATSone of Homerun, zodat vacatures en sollicitaties automatisch gepubliceerd en afgehandeld kunnen worden.

Lees hier meer over een ‘werken bij’ portal

10

Inkoopportaal

Wil je jouw inkoopprocessen stroomlijnen en inrichten zoals jij dat wilt? Dat kan op gemakkelijke wijze met een Inkoopportaal. Doordat we koppelingen met ERP systemen zoals voorraad-, boekhoud-, betaal-, plannings- en administratiesystemen ontwikkelen zorgen we ervoor dat processen sneller, veiliger en efficiënter verlopen, wat jouw inkoopproces ook is.

Lees hier meer over een inkoopportaal

11

Zorgportaal

Een online omgeving om op veilige manier de online dienstverlening naar patiënten, cliënten, leveranciers of samenwerkingspartners te verbeteren. Dat zijn onze portals specifiek voor de zorg. Informatiestromen en data uit verschillende systemen kunnen aan het portal gekoppeld worden en via één centrale toegang komt alle informatie samen in één online omgeving.

Lees hier meer over een zorgportaal

12

Business portal

Met een business portal kun je specifieke informatie zoals processen, data en rapportages delen met klanten, leveranciers, medewerkers of andere gebruikers. Met behulp van koppelingen kunnen we nagenoeg ieder bestaand systeem aan het portal koppelen waardoor alle data samenkomt op één centrale plek in het portal. Zakendoen was nog nooit zo makkelijk!

Lees hier meer over een business portaal

13

Investor portal

Wil je de relatie met investeerders versterken? Met een investor portal creëer je een online omgeving waar je jouw investeerders 24 uur per dag eenvoudig toegang biedt tot alle relevante informatie en data. Deel afschriften, overzichten, (financiële) rapportages, formulieren, belastingdocumenten en nog veel meer.

Lees hier meer over een investor portaal

14

Kennisportaal

Met een kennisportal deel je op beveiligde wijze kennis en informatie met een specifieke groep gebruikers. Via een centrale inlog biedt je gebruikers toegang tot informatie die we middels koppelingen uit verschillende systemen kunnen ontsluiten. In deze online omgeving kan data geraadpleegd, gemuteerd en verrijkt worden.

Lees hier meer over een kennisportaal