Skip to the main content

Scrum, wij zijn fan!

Onze projectaanpak is gebaseerd op Scrum met een vleugje Kanban. Scrummen op onze eigen manier zodat het past bij onze werkwijze en onze klanten. Een specifieke projectaanpak waarmee we sneller en beter ontwikkelen. Met Scrum missen we niets, zijn onze klanten optimaal betrokken en bereiken we het beste resultaat!

Sebastian

CEO & Founder
Heb je nog vragen? Vraag het Sebastian! Hij helpt je graag.
Contact
Sebastian Schui

De voordelen van Scrum

Hadden we al gezegd dat we fan zijn van Scrum? We kennen de voordelen en delen die dan ook graag met jou. Hier nog even op een rij wat de belangrijkste voordelen zijn voor jou, als opdrachtgever:

 • Scrum verhoogt de effectiviteit van een team
 • Met Scrum heb je volledig inzicht in de voortgang van het project
 • 100% bugfree garantie zonder extra kosten
 • Met Scrum bouw je enkel wat je nodig hebt
 • Korte sprints bieden constante focus
 • We Scrummen tegen een fixed prijs, dus geen verrassingen achteraf

Scrum, wat is dat eigenlijk?

Kort gezegd is Scrum een projectaanpak waarin een multidisciplinair team, het Scrumteam, in korte cycli, ook wel Sprints genoemd, delen van een project oplevert en feedback ontvangt. Het gaat hierbij om het creëren van waarde voor onze klant in plaats van alleen maar te voldoen aan het behalen van de planning.

Onze sprints zijn telkens wekelijkse periodes waarin delen van het project ontwikkeld worden. Sprints kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden. Tijdens Sprint 0, ook wel de Get Ready Phase genoemd, wordt de lijn uitgezet, welke in de daaropvolgende Sprints in delen wordt uitgewerkt, ontwikkeld, getest en opgeleverd. Jij als opdrachtgever bepaalt welke functionaliteit wanneer opgepakt wordt.

Get Ready Sprint 0 Fase Dotlab
Get Ready Sprint 0 Fase Dotlab

Scrummen doen we samen

Het Scrumteam is een multidisciplinair team met teamleden van de opdrachtgever en Dotlab. Gezamenlijk dragen ze de verantwoordelijkheid voor het resultaat. Er zijn drie verschillende rollen: de Product Owner (jij als opdrachtgever bepaalt wanneer welke functionaliteit opgepakt wordt), de Scrummaster (Dotlab) en het development team. Binnen dit team zijn alle competenties aanwezig om het project zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Dotlabbers gaan voor je door het vuur
Dotlabbers gaan voor je door het vuur

Scrum, stap voor stap

Ons Scrum proces bestaat uit verschillende stappen. De kracht van onze aanpak zit ‘m in de eerste stap waarin we Sprint 0 aanvliegen. Een goede sprint 0 is de basis voor succes aan het eind van de rit. We leggen je graag uit hoe we te werk gaan.

Sprint 0, Get Ready Phase

Eerst wordt het projectteam gevormd: waaronder jij als opdrachtgever, onze Product Owner en de overige projectleden zoals de UX-strateeg, visual designer, analist en lead developer. Het team start in Sprint 0 met het opstellen van User Stories. Dat zijn omschrijvingen van de benodigde features per type bezoeker. Aan de hand hiervan worden de technische specificaties geformuleerd, wireframing & design uitgewerkt, prioriteiten gesteld en doelen per Sprint bepaald. Aan het eind wordt getoetst of het uitgangspunt en de prioritering nog steeds kloppen.

Sprint ontwikkeling

Na de Get Ready Phase volgen er een of meerdere ontwikkel Sprints passend bij jullie budget en wensen. In periodes van 2 weken worden User Stories ontwikkeld, gevuld en getest. Het project team werkt intensief samen met jullie en er is regelmatig overleg, tijd om te testen en om feedback te geven over de ontwikkelde User Stories. Aan het eind van een Sprint volgt een demo. Eventuele kleine verbeteringen of optimalisaties worden verwerkt in een volgende Sprint.

Concepttest, zijn we op de goede weg?

De ontwikkeling van het concept van de weboplossing is gebaseerd op de User Stories. Aan het eind van iedere Sprint is het belangrijk om dit ook te testen. Het liefst bij de échte doelgroep, maar ook door ons Test & Optimalisatie team. Is het concept op de juiste manier vertaald? Kunnen de verschillende gebruikers vinden wat ze zoeken? Kortom; testen of we op de juiste weg zijn.. De resultaten worden teruggekoppeld binnen het project team en in opdracht van de Product Owner verwerkt in een volgende update.

Livegang, service & onderhoud

Wanneer alle Sprints volgens alle specificaties zijn opgeleverd, geeft de opdrachtgever een ‘GO’ voor livegang. Domeinnamen worden gekoppeld, de site wordt aangemeld bij Google, Google Analytics wordt ingericht en het project valt vanaf dan onder de dagelijkse controle van de afdeling Service & Optimalisatie. Alle beheerders kunnen te allen tijde zelf aanpassingen doen in een zeer flexibele omgeving. Uiteraard kan de weboplossing later doorontwikkeld worden. Dat kan direct erna maar ook op een ander gewenst moment, dat bepalen we met elkaar.

Service & optimalisatie van Dotlab

Het is wellicht overbodig te vermelden. Maar een webapplicatie is eigenlijk nooit af en heeft onderhoud en optimalisatie nodig. Het beheer van de applicatie wordt uiteraard door ons verzorgd. Als basis afspraak monitoren en verzorgen we automatische updates zoals beveiligings- en centrale updates. Daarnaast kunnen we een afspraak maken voor maandelijkse uren voor optimalisatie. Dat kunnen we al tijdens Sprint 0 of 1 bepalen. We kunnen bijvoorbeeld de eerste 6 maanden uren reserveren voor kleine uitbreidingen en optimalisatie. Uren kunnen daarbij maandelijks opgespaard worden en in de sprints nader afgestemd worden

Voor het optimaliseren van jouw oplossing:

 • Afgestemd maandelijks budget
 • Google Analytics implementatie
 • Analyseren en verhogen van conversiedoelen
 • Snel kunnen doorvoeren van kleine wensen
 • Uren kun je maandelijks opsparen en meenemen

Klanten. Opdrachtgevers. Partners!

Nederlandse Bridge Bond
Wittebrug
STC Group
Simpel
Schaakbond
Quint
Papendal
Paardekooper
B Bauhaus
Oke groep
B Enreach
B Eazit
B Hok
Technea logo
B Junis
B Kenter
Nedasco
KNKV
Nictiz
B 4ps
B Rijkswaterstaat
Dw Atletiek Copy
Sebastiaan2

Sebastian

CEO & Founder
Direct bellen?
+31 (0)10 310 34 10