Skip to the main content

1.000+ Unieke clubsites beheren vanuit één digitale omgeving.

Samenvatting

Bridge is een populaire sport in Nederland. Er zijn dan ook ongeveer 1.050 bridgeverenigingen met in totaal bijna 100.000 leden aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (Bridge Bond). Een goed draaiende website is dus essentieel om alle bridgers te informeren, verbinden en het bereik van de sport te vergroten.

De oorspronkelijk maatwerk website voldeed niet aan de eisen. De site kampte met prestatieproblemen op de belangrijkste momenten van de week, de wedstrijdavonden. Daarnaast was het plaatsen van content en het aanmaken van evenementen te complex.

De oplossing bleek tweeledig, een clubsite generator voor de Bridge Bond en een toegankelijk CMS voor de webmaster bij de verenigingen. Door de clubsite generator heeft elke vereniging nu zijn eigen apart draaiende website en zijn piekbelastingen op wedstrijdavonden verleden tijd. Deze sites kunnen door het laagdrempelige CMS eenvoudig gevuld worden, ook zonder technische achtergrond. Met dit schaalbare multisite-platform is de Bridge Bond klaar voor de groei die zij willen realiseren.

Klant
Nederlandse Bridge Bond
Sector
Sport
Leestijd
5 min

Piekbelasting, downtime en complex contentbeheer

De Bridge Bond biedt een platform waarop ruim 1.050 verenigingen en hun circa 100.000 leden competitie bedrijven en kennis en uitslagen delen. Daarnaast zijn de webmasters van de clubs actief op het platform om de specifieke verenigingscontent actueel te houden en evenementen te coördineren.

Dat bleek verre van soepel te verlopen. De clubs spelen veelal op dezelfde avonden wedstrijden wat resulteert in downtime zodra de leden tegelijkertijd hun scores checken op de site. Daarnaast was het plaatsen van content en organiseren van evenementen te complex voor de webmasters die veelal op vrijwillige basis actief zijn bij hun club. Daarom gingen we samen met de bond op zoek naar een manier om elke vereniging een gemakkelijk te beheren eigen site te bieden die bestand is tegen de enorme piekbelasting.

Bridgebond-multisite-oplossing
Bridgebond-multisite-oplossing
0+
Clubsites
//
0k
Gebruikers
//
0
Modules
//
0
Thema's
//

Elke verenigingssite een eigen CMS en gebruiksvriendelijke interface

Als vertrekpunt brachten we de wensen van de bond, de leden en de verenigingen in kaart. Dit leidde tot de ontwikkeling van de clubsite generator. Door deze oplossing draait elke clubsite in zijn eigen ‘Kubernetes’-container en wordt het verkeer op verenigingsavonden niet meer centraal verwerkt, maar op elke site apart. Einde piekbelasting!

De volgende stap was focussen op gebruiksvriendelijkheid. Dankzij de management app van de clubsite generator kunnen nieuwe verenigingssites binnen een paar klikken worden aangemaakt, voorzien van een eigen CMS en login. Dit CMS is herontworpen en volledig toegespitst op het kennisniveau van vrijwillige en vaak ook oudere contentbeheerders bij de clubs.

Aan de hand van de feedback hebben we ook nog een geavanceerde event wizard gebouwd. Er zijn namelijk veel verschillende soorten bridge-evenementen; met mogelijkheden te complex om in één scherm te vatten. Dankzij de wizard is het nu voor iedereen mogelijk om evenementen aan te maken. Het beheer ligt daarnaast bij de organisator, in plaats van de webmaster, en dat scheelt deze vrijwilliger veel tijd.

Multisite-platform voor sportbonden

Als sportbond heeft het verenigen van de leden en promoten van de sport waarschijnlijk de meeste prioriteit. Een multisite-platform helpt je om die goals te bereiken. Met onze tool kun je eenvoudig de communicatie centraliseren terwijl je de eigenheid van elke afzonderlijke club behoudt. Benieuwd naar de andere features en voordelen?

Ruim duizend unieke clubsites onder één platform

Door het inzetten van de clubsite generator is de Bridge Bond eindelijk in staat om elke wedstrijdavond probleemvrij te laten verlopen. De ruim 1.050 eenvoudig aangemaakte clubsites draaien stabiel in hun eigen Kubernetes-container.

De sites zijn voorzien van de meest actuele informatie en evenementen, omdat ook de niet technische gebruikers nu moeiteloos content kunnen toevoegen. Door de schaalbaarheid kan het bereik van deze oplossing, maar vooral ook de bridgesport, in de toekomst alleen maar vergroten.

Multisite-oplossing voor sportbond
Multisite-oplossing voor sportbond
ridge
ridge
Multisite-platform en clubsite generator
Multisite-platform en clubsite generator
Sebastiaan2

Sebastian

CEO & Founder
Direct bellen?
+31 (0)10 310 34 10