Skip to the main content

Content personaliseren voor 49 landen
via 1 CMS.

Samenvatting

Quint Group is een internationaal consultancy- en technologiebedrijf, actief op meerdere continenten. Zij ondersteunen organisaties bij hun digitale transformatie. Verder verzorgen ze opleidingen en trainingen voor IT- & businessprofessionals.

Ondernemen in meerdere landen betekent dat Quint zijn content moet aanpassen aan de verschillende regio’s. Dan hebben we het niet alleen over de juiste taal, maar ook over de mix van algemene en regio-specifieke content. Met zoveel variatie is overzichtelijk en eenvoudig beheer van de website een uitdaging.

Een multisite-oplossing met onze regio-plugin, maakt eenvoudig contentbeheer over verschillende regio’s mogelijk. We ontwikkelden een website met een custom pagebuilder aan de hand van onze adaptieve contentblokken-plugin. Met deze contentblokken kan de regionale contentmanager flexibel pagina’s opbouwen en vullen met content, terwijl de branding en vormgeving intact blijft.

Klant
Quint Group
Sector
IT
Leestijd
5 min

Eenvoudig centraal en regionaal contentbeheer

Quint ondersteunt bedrijven en overheden over de hele wereld bij hun digitale transformatie. Deze ondersteuning varieert van strategisch advies tot een groot aanbod aan IT-gerelateerde opleidingen. De diensten en het aanbod verschillen per regio.

Quint werkte eerst met een off-the-shelf systeem. Ze hadden erg het gevoel tussen het servet en het tafellaken te vallen. Ze zijn groot genoeg voor een gedegen website, maar eigenlijk te klein voor een Enterprise CMS. Daarom ging Quint op zoek naar een partner die een schaalbare internationale site voor ze kon bouwen met de focus op regionale markten. Voor Quint betekent dit dat je direct op de pagina voor jouw regio komt, bij de content die je op dat moment zoekt, in de juiste taal.

We zijn daarom samen met Quint aan de slag gegaan om gerichte regionale informatievoorziening en conversie mogelijk te maken. Het hoofddoel was om het gebruiksgemak te vergroten voor de marketing- en contentmanagers die dagelijks stoeien met deze uitdaging.

Multisite
Multisite
0
Talen SEO geoptimaliseerd
//
0
Regio's SEO geoptimaliseerd
//
0k+
Pagina's & insights
//
0k+
Trainingen & events
//

Design Sprint voor nieuwe inzichten

Om de marketing- en contentmanagers goed te kunnen bedienen, gingen we samen met Quint aan de slag om in een design sprint de knelpunten in het proces in kaart te brengen. Dit bracht in korte tijd veel bruikbare inzichten boven tafel voor een betere gebruikerservaring.

De kern van het probleem lag vooral in het sterk variërende aanbod van diensten per regio. Iedere regio moest zijn eigen content verzorgen. Dit leverde nogal wat dubbel werk op, omdat sommige regio’s dezelfde soort content lieten maken. Daar kwam bij dat de regionale sites steeds minder op elkaar leken. Dit zorgde voor een inconsistent beeld.

Deze inzichten hebben we gebruikt om een nieuwe oplossing te ontwerpen en te ontwikkelen. Een multisite die gebruik maakt van de door ons gemaakte adaptieve contentblokken en regio-plugin.

Wereldwijd bezoekers gepersonaliseerde content bieden

Met onze multisite-oplossing wordt internationaal content management een stuk eenvoudiger. Onze oplossing gaat verder dan een eenvoudige vertaalmodule en maakt het mogelijk gepersonaliseerde content aan te bieden voor een optimale customer experience. Bespreek de mogelijkheden met onze business consultants.

Wereldwijde ambities gerealiseerd dankzij eenvoudig contentbeheer

Door deze multisite-oplossing is regionaal contentbeheer voor content- en marketingmanagers een stuk makkelijker. Het is nu namelijk mogelijk om met één klik een stuk content in de juiste taal aan één of meerdere regio’s toe te voegen. De content is daarmee eenvoudig toe te spitsen op de regionale propositie met maximale SEO-waarde.

Nu krijgt elke bezoeker de op zijn locatie aangepaste content te zien. De website wordt aangeboden met de diensten die Quint in die regio aanbiedt, in de voorkeurstaal. Hierdoor is Quint in staat lokaal zijn ambities waar te maken. Dankzij de contentblokken- en de regio-plugin is het gebruiksgemak van het CMS voor contentmanagers enorm toegenomen. Daarnaast zorgt het voor een internationaal consistente uitstraling van de website.

Quint Mockup 1
Quint Mockup 1
Quint Work
Quint Work
Quint 49
Quint 49
Sebastiaan2

Sebastian

CEO & Founder
Direct bellen?
+31 (0)10 310 34 10